Om Folkets bio Visby

 

Folkets Bio bildades 1973 av filmare och publik för att skapa en arena för den svenska filmen producerad utanför de stora bolagen och i samma mån de delar av världen som inte tidigare nått in till västvärldens biosalonger.

 

Idag är Folkets Bio en kulturförening som importerar, distribuerar och visar kvalitetsfilm från hela världen. Till riksföreningen är lokalavdelningar från hela Sverige anslutna. Det är lokalföreningarna som ansvarar för biografverksamheten.

Vår förening Folkets Bio Visby bildades 1986 och driver sedan dess biograf på Adelsgatan 39. Vi visar som regel film fyra gånger i veckan, och strävar efter att erbjuda ett varierat utbud av spelfilmer, dokumentärer och kortfilmer från Sverige och olika delar av världen. Vi har under de senaste åren jobbat mycket med att fräscha upp lokalerna och modernisera i maskinrummet.

 

Folkets Bio Visby är en ideell förening som är beroende av våra medlemmar som arbetar gratis. Filmer som förändrar Feelgood eller en mental käftsmäll? Svensk vardagsrealism eller italienska arior? Oavsett vad du behöver för att förändra din värld finns filmerna hos oss på Folkets Bio. I biomörkret på Visbys anrikaste och mysigaste bio kan allt hända – följ med på en resa genom kameralinsen till en annan värld!